Bio

ontvoering steekpartij
schaatsenkopen2 triltoren

Ouders van Haagse en Rotterdamse komaf, geboren op 5 oktober 1981 in Zwolle en getogen in Raalte. Op mijn achttiende verhuisd naar Groningen, daarna naar Amersfoort, Amsterdam, weer Groningen en op dit moment Utrecht. Boven de grote rivieren heb ik heel Nederland wel ongeveer gezien.

Mijn interesses zijn net zo afwisselend: politiek, economie, maar ook sporten als squash, voetbal en tennis volg ik op de voet. Ik heb geschiedenis gestudeerd, maar thuis zit ik net zo lief te programmeren als een boek te lezen. Of een Amerikaanse (of Deense) televisieserie te kijken. Wat er in Den Haag gebeurt is reuze interessant, maar wat Curiosity op Mars uitvoert ook.

Ik ben opgeleid als historicus en journalist, maar na mijn studie heb ik vooral als televisieverslaggever gewerkt. Als camjo of samen met een ENG. Camjo zoals ik het doe is niet meer zoals de pionier, Michael Rosenblum, het bedacht had: de verslaggever pakt een camera en filmt alles wat hij tegenkomt, en alles op de automaat. Inhoud eerst, vorm later. Bij RTV Utrecht ben ik gevormd dankzij een cursus van Geert Verdickt. En volgens zijn methode ben je niet eerst verslaggever en dan pas cameraman. Beide onderdelen zijn even belangrijk. En zonder een mooie vorm let niemand meer op je inhoud.